Schrijfweekend met Enne Koens 15 & 16 februari

Aan mijn collega Enne Koens heb ik gevraagd of ze een schrijfweekend in Amersfoort wil komen geven, en dat wil ze! Er is nog één plek beschikbaar.

INSPIRATIE
Citronella, een opgevangen gesprek in de trein, muziek, koud water, dwang, alle tijd of juist een gebrek aan tijd: De meest onverwachte dingen kunnen inspiratie opleveren. We gaan onderzoeken wat de voorwaarden voor inspiratie zijn en waar jouw motor zit. Hoe krijg je jezelf op gang? Welke momenten en onderwerpen schrijf je graag over? Wat zijn de perfecte omstandigheden en kun je die ook afdwingen? In stilte, in rumoer, eerste idee, beste idee, kort en langzaam of lang en snel, fantasie, uit het leven gegrepen, kort verhaal, dagboek, herinnering: we gaan het uitproberen en zien wat er gebeurt.

Over Enne
Enne Koens schrijft toneelstukken, liedjes en boeken voor alle leeftijden, maar meestal voor kinderen. Ik ben Vincent en ik ben niet bang bijvoorbeeld, een boek over overleven in de natuur. Vincent kan dat als geen ander, hij weet er alles van. Maar overleven in zijn klas, vindt hij veel moeilijker. Daarvoor schreef Enne Hotel Bonbien (genomineerd voor de Boekenleeuw, tweede prijs Vlaamse kinderjury) over Siri en haar prettig gestoorde familie; En Sammie en opa, waar ze de Vlag en Wimpel voor kreeg en de derde prijs van de Vlaamse Kinderjury. Sammie en opa vertelt het verhaal van de intense vriendschap die Sammie met zijn opa heeft. Met de ontroerende coming of age Vogel won Enne in 2007 de Jonge Jury Debuutprijs. Haar laatste boek Die zomer Met Jente, verscheen vorig jaar en zeer binnenkort komt haar eerste verhalenbundel voor volwassenen uit: Stamina. Verder schrijft Enne vooral toneel- en liedteksten voor volwassenen en kinderen. Ze schreef o.a. voor theatergroep Maas, de Toneelmakerij, het Gasthuis en theatergroep Artemis.

Prijs 350 euro inclusief maaltijden en overnachten (in Amersfoort).

Meer informatie vragen of je aanmelden kan hier.