Drie dagen poëzie!

Wat: DRIE DAGEN POEZIË!
Wanneer: 26, 27 en 28 maart 2021
Wie: Vrouwkje Tuinman, Maud Vanhauwaert en ikzelf
Waar: Amersfoort


26 maart – DE KEIZER VAN HET VERLIES – Tjitske Jansen
Dit is een titel van een boek van Jan Fabre. Mooi vind ik de combinatie van het woord ‘keizer’ met iets waar de meesten van ons waarschijnlijk geen keizer van zouden willen zijn.

We gaan schrijven over momenten van verlies, schaamte, verraad et cetera en deze momenten talig zo transformeren en/of er gedachtegangen op los te laten, dat het verlies wordt omgebogen in winst.

Ik publiceerde drie bundels waarin ik poëzie, proza en theater combineer. De vierde ‘Iedereen moet ergens zijn’ komt uit in maart 2021. Over mijn schrijflessen liet een derdejaars student aan de schrijversvakschool weten: je hebt me laten ervaren hoe je uit bekende bronnen heel nieuwe stof kunt halen en hoe je van die stof met ontzettend gewone taal poëzie kunt maken.

27 maart – DE BLIK VERRUIMEN – Vrouwkje Tuinman
We gaan werken vanuit beeld, en aldus proberen te schrijven voor degene die dat beeld er niet bij heeft. Daarbij kijken we niet alleen, maar zetten we ook alle andere zintuigen aan. Speciale aandacht is er voor de vraag hoe je tot jouw onderwerp, jouw eigen thematiek komt.

Vrouwkje Tuinman schreef vier romans en zes dichtbundels. Ze won in 2020 de Grote Poëzieprijs met de bundel ‘Lijfrente’. De laatste jaren ontstaan haar gedichten meestal van linksboven op de pagina naar rechtsonder. Met andere werkwijzen is niets mis.

28 maart – FLARD-GEDICHTEN en PERFORMANCE – Maud Vanhauwaert
In de voormiddag maken we ‘flardgedichten’. Breng daarvoor allen minimaal één tijdschrift of krant mee. (Het mag zowel een roddelblaadje zijn als een kwaliteitskrant.) In de namiddag gaan we ‘de vloer’ op, en werken we op de performance.

Maud Vanhauwaert is schrijver en tekstperformer. Ze was de voorbije jaren stadsdichter van Antwerpen en is altijd op zoek naar speelse vormen om poëzie publiekelijk te maken.


Prijs
150 euro voor een dag
275 euro voor twee dagen
400 euro voor 3 dagen
dit is inclusief (heerlijke!) lunch

Aanmelden
mail naar tjitskejansen1@gmail.com om je aan te melden

Tjitske Jansen Vrouwkje  Tuinman Maud Vanhauwaert